Dali je svejedno koji madrac za dječji krevetić odaberete?

Madrac treba što je više moguće odgovarati veličinama kreveta. U idealnom slučaju, ako je madrac punjen prirodnim materijalima – kokosovim pahuljicama ili algama, oni su hipoalergeni i čine najbolju površinu za oslabljenu kralježnicu djeteta. Madrac ne smije biti previše mekan. Jastuci uopće ne bi trebali biti!

Svaki krevetić (osim ograde za igru) ima krute stjenke koje mogu uzrokovati ozljede djeteta koje još nije dovoljno vješto u koordinaciji svojih pokreta. Stoga je za krevet u kojem će biti novorođenče potrebno kupiti ili sašiti stranice od meke tkanine (zaštitu), koje će se s unutarnje strane vezati uzicama za krevet. Također je najbolje vezati plahtu kako se beba ne bi zaplela u posteljinu. Neki roditelji kupuju jeftine madrace, ali oni često postaju sakupljači prašine i također zatvaraju pristup zraku u krevetić. Hoćete li ga kupiti ili ne – odlučite sami.

Kod bebe je najvažniji kvalitetan san

Od rođenja do 18. mjeseca beba većinu vremena provodi spavajući. Ovo razdoblje odmora bitno je za njegov fizički razvoj i sazrijevanje mozga. Doista, u prvim mjesecima dojenče dobiva veću pokretljivost, jača svoje male mišiće i pokušava shvatiti svoje novo okruženje.

Stoga je bitno da beba može uživati u optimalnom snu. Međutim, za to postoji samo jedno rješenje: pronađite najbolji madrac za dječji krevetić.

Zašto je madrac neophodan proizvod za bebe?

Do druge godine madrac je jedini proizvod koji djetetu treba. Jastuk je suvišan, a može biti i opasan, poput deke ili popluna. Zato morate pažljivo odabrati madrac za dječji krevetić. Doista, ovaj će madrac utjecati na kvalitetu sna, ali i na razvoj motoričkih sposobnosti vašeg djeteta tijekom prvih mjeseci.

Stoga vam savjetujemo da kupite novi madrac za bebe, a nikako nemojte posegnuti za kupovinom korištenog. Tako će vaša djevojčica ili vaš dječak moći iskoristiti sve prednosti dobrog sna.

Ako tražite dječji krevetić pogledajte ponudu na: djecjikrevetici.com

Objavljeno dana